ARNHEM - Een sterk spelend Sparta heeft Vitesse op de vierde nederlaag op rij getrakteerd. Op Het Kasteel werd het 3-1 voor de Rotterdammers. De ploeg van Maurice Steijn verstevigde daarmee de zesde plaats.

Het begin was veelbelovend. Sparta duwde Vitesse terug, maar de treffer viel aan de overkant. Oroz scoorde na een actie van Tronstad. Verschueren kopte vier minuten later de gelijkmaker langs Scherpen. Sparta bleef komen en nadat Lauritsen nog had gemist, sloeg Saito op slag van rust wel fraai toe.

Vitesse was te slordig om ook maar aan een offensief te denken. Sparta liet de bal rondgaan en kwam, zeker nadat Wittek met rood was weggestuurd na een onbesuisde tackle niet meer in de problemen. Kitolano kopte in de slotfase nog de verdiende 3-1 tegen de touwen.