HEERENVEEN - Na de slechte reeks waarin elf keer op rij niet werd gewonnen heeft SC Heerenveen zaterdag de tweede opeenvolgende zege geboekt. Dankzij een treffer van Henk Veerman werd Vitesse met 1-0 geklopt.

Met nog zeven minuten op de klok kopte de spits vogelvrij binnen en daarmee zijn ploeg naar de winst. Dat was ook zeker niet onverdiend want de thuisploeg was in het eigen Abe Lenstra Stadion de betere ploeg. Men kreeg in de eerste helft al een opgelegde kans op een voorsprong. Nadat scheidsrechter Nijhuis eerder al een overtreding van Doekhi op Van Hecke over het hoofd zag constateerde hij later wel hands van de Vitesse-verdediger. De strafschop van Joey Veerman was echter te zwak ingeschoten en werd gekeerd door Remko Pasveer.

Pasveer was ook na de rust goed op dreef onder meer bij een hard schot van Halilovic. Tegen de kopbal van Henk Veerman had de ervaren doelman echter geen verweer. Bijna pakte Vitesse alsnog een punt toen een schot van Wittek via Van Hecke op de lat belandde.