LEEUWARDEN - Vitesse heeft de laatste plaats in de eredivisie weer afgestaan aan FC Volendam door een eenvoudige 0-3 zege bij een onmachtig SC Cambuur.

Vitesse had de overhand voor de rust en na gemiste kansen van Vidovic en Bialek kwam het door een intikker van Flamingo na een vrije trap van Wittek op voorsprong. De 0-2 leek aanstaande toen Vidovic na een knappe actie op de achterlijn gevloerd werd. De charge van Jacobs bleek echter net buiten de zestien en dus bleef een strafschop uit.

De tweede Arnhemse treffer volgde na de pauze alsnog en was bovendien bijzonder fraai. De jonge Kozlowski pikte de bal op eigen helft op en rondde na een lange rush koel af. SC Cambuur kon aanvallend weinig uitrichten en Tronstad deed nog een duit in het Arnhemse zakje met een doeltreffend schot van dichtbij.