VOLENDAM - Hoofdklasser RKAV Volendam heeft tegen eredivisionist Vitesse niet voor een bekerstunt kunnen zorgen al gaf het de Arnhemmers goed partij. Na een 0-2 achterstand bij rust eindigde het op 1-2 waarbij het Volendamse doelpunt van Nick Tol als hoogtepunt van de avond mag worden gezien.

Vitesse nam na een kwartier een voorsprong via aanvoerder Maikel van der Werff. De verdediger schoot na een corner knap binnen. Op slag van rust was het Oussama Darfalou, die eerder in de wedstrijd al de lat had geraakt, die de 0-2 kon binnen tikken. De beste kans van de thuisploeg via Jeffrey Veerman werd gekeerd door keeper Remko Pasveer.

In de tweede helft waren de kansen schaars, maar met nog zes minuten op de klok zorgde Nick Tol voor het hoogtepunt van de wedstrijd door de te ver voor zijn doel staande Pasveer van grote afstand te verschalken. Een slotoffensief van de Volendammers mocht helaas geen verlenging opleveren.

RKAV Volendam - Vitesse 1-2 (0-2)

15. Van der Werff 0-1
43. Darfalou 0-2
84. N. Tol 1-2