ARNHEM - Ajax en Vitesse voeren na dit weekend de kop aan van de ranglijst van de Eredivisie. In de topper tussen Vitesse en PSV raakte PSV na zes wedstrijden de ongeslagen status kwijt. De Eindhovenaren gingen met 2-1 onderuit in Arnhem.


Vitesse kwam al snel op voorsprong in het Gelredome. Na een corner van Wittek weet Jacob Rasmussen al in de 9e minuut de openingstreffer achter keeper Mvogo te knikken. Diezelfde Mvogo houdt PSV even later op de been bij een grote kans voor Tronstad waardoor men met 1-0 gaat rusten.

PSV, dat in de eerste nauwelijks voor het doel kwam begint in de tweede wel sterk. Paveer moet redden op een vrije trap van Phillip Max en Zahavi mist bij een kans, maar net naast. Gelijk hierop volgt de gelijkmaker toch als Olivier Boscagli raak kopt uit een corner van Max.

Lang blijft het echter niet gelijk want al snel komt Vitesse weer op voorsprong door een treffer van Lois Openda na een pass van Wittek. De treffer, op het randje van buitenspel wordt overigens pas definitief goedgekeurd na het oordeel van de VAR. Diezelfde VAR speelt in de slotfase nog een hoofdrol bij een duel tussen Dasa en Hendrix. Scheidsrechter Nijhuis kent een strafschop toe en Zahavi staat klaar om deze te nemen, maar na interventie van de VAR besluit Nijhuis hier een streep door te zetten.

Vitesse - PSV 2-1 (1-0)
9, Rasmussen 1-0
50. Boscagli 1-1
54. Openda 2-1