ARNHEM - NEC heeft voor het eerst sinds begin 2012 weer eens een zege geboekt bij Vitesse. De Nijmegenaren wonnen de Gelderse derby in het Gelredome met 0-3 en vergrootten zo de zorgen van de toch al in zwaar weer verkerende Arnhemmers. Door de overwinning gaat NEC over Ajax heen naar de vijfde plaats.

Vitesse begon voor eigen publiek furieus, zette Cillessen enkele keren aan het werk en bleef in de eerste helft sterker. Tot veel kansen leidde dat niet, al miste Aaronson na geschutter van Nuytinck een flinke mogelijkheid.

Ook na de rust ontbrak het Vitesse niet aan strijdlust, maar wel aan aanvallend vernuft en dat nekte de club.NEC opende de score via Hoedemakers,die een mooie actie afrondde met een dito knal. Invaller Hansen strooide met twee treffers nog wat meer zout in de toch al diepe Arnhemse wond.