ARNHEM - FC Twente heeft in de eredivisie een flinke tik uitgedeeld aan Vitesse door de traditionele Airborne-wedstrijd te winnen. In het Gelredome werd het 1-4 voor de ploeg van Ron Jans.

Vitesse verloor in 2007 voor het laatst het duel waarin jaarlijks stil wordt gestaan bij de Slag om Arnhem. Ditmaal stond men al na twee minuten op achterstand door een kopbal van Robin Pröpper, een geboren Arnhemmer. Nog pijnlijker werd het toen voormalig Vitesse-topscorer Ricky van Wolfswinkel vanaf de strafschopstip de 0-2 wist te maken.

Na rust kopte verdediger Pröpper opnieuw raak met al zijn vierde doelpunt van het seizoen en schoot Michel Vlap van dichtbij in de kruising. Dat Darfalou de eer nog mocht redden was slechts een doekje voor het bloeden voor de Arnhemmers dat in de slotfase ook nog met tien man eindigde na rood voor Doekhi.