GRONINGEN - Na vijf overwinningen op rij is Vitesse op bezoek bij FC Groningen weer eens tegen puntenverlies aangelopen. In Euroborg eindigde het duel in 1-1, een stand die bij rust reeks bereikt was.

Ondanks het feit dat Vitesse in ieder geval voor één avond koploper is, concurrenten Ajax en PSV komen zondag in actie, zal men in Arnhem balen van het gelijke spel. Vooral omdat de ploegen een aantal opgelegde kansen kreeg. Dat begon al in de eerste helft toen Matus Bero vrij op doelman Sergio Padt mocht afgaan, maar op de lat mikte. Na een half uur spelen was het wel raak voor de thuisploeg door een schitterend afstandsschot van Patrick Joosten. Op slag van rust kwamen de gasten op gelijke hoogte toen Loïs Openda na een vrije trap bij de tweede paal opdook en raak mikte.

Bij Vitesse zal men in ieder geval ongetwijfeld nog gaan terugdenken aan de 63e minuut want de misser van Armando Broja voor open doel zal de komende dagen nog regelmatig herhaald worden. Hiermee is het ook het meest opzienbarende moment van de tweede helft genoemd waarin verder weinig gebeurt.