ARNHEM - AZ heeft dinsdagavond twee dure punten laten liggen in de strijd om de derde plaats. Op bezoek bij Vitesse gaf de ploeg van trainer John van den Brom een 0-2 voorsprong uit handen om te eindigen met een 2-2 gelijkspel.

Na 45 minuten leek er niet zoveel aan de hand voor de Alkmaarders. Het was opnieuw Ron Vlaar die ploeg op het juiste spoor zette. Net als afgelopen zaterdag tegen FC Groningen, toen hij zich tot matchwinnaar kroonde, wist hij vanuit een corner koppend de score te openen. Vitesse werd eenmaal echt gevaarlijk toen Van der Werff op de lat kopte, maar op slag van rust verdubbelde AZ de score door een fraaie vrije trap van Teun Koopmeiners.

De spanning kwam echter snel weer terug want de tweede helft was nauwelijks op gang toen Matus Bero vanuit een corner de aansluiting vond. AZ had daarna moeite om onder de druk van Vitesse uit te komen. De thuisploeg kreeg zelfs een strafschop maar na interceptie van de VAR werd de bal toch buiten het strafschopgebied gelegd waarna Bizot een uitstekende redding had op de inzet van Odegaard. Aanvoerder Guus Til had vervolgens de wedstrijd kunnen beslissen, maar kopte op de kruising. De Arnhemmers maakten vervolgens een verdiende gelijkmaker toe Buitink alert reageerde op een pass van Van der Werff.

Vitesse - AZ 2-2 (0-2)