EDE - Op zondag 25 juni vonden de Nederlands Kampioenschappen Paaldansen plaats in Ede. Het duo Maaike van Santvoort en Hanka Venselaar veroverden daar voor de tweede keer de Nederlandse titel in de categorie Artistic Pole Doubles.

De paaldanssport draait om technieken in en om de paal waarbij zowel kracht, als lenigheid en uithoudingsvermogen van belang zijn. Daarnaast is het bij de discipline artistiek paaldansen ook de bedoeling dat de atleten een act neerzetten waarbij dans, emotie, muziek en kostuum samen een verhaal vormen.

Van Santvoort (Vught), in het dagelijks leven advocaat, en Venselaar (Nijmegen), wetenschapper, vormen sinds 2019 een duo. In 2021 wonnen zij ook al het NK, wat toen vanwege Corona nog online gehouden werd. In datzelfde jaar werden zij ook tweede in dezelfde categorie tijdens het online WK. Dit jaar mochten zij weer live het podium betreden en maakten zij indruk met hun act gebaseerd op het thema tijd. Met deze prestatie hebben zij zich wederom gekwalificeerd voor het WK paaldansen eind oktober in Polen.