DEN HAAG - Het kabinet gaat morgen bekendmaken dat de amateursport aan banden wordt gelegd en dat de groepsgrootte verder wordt beperkt. Dit meldt NOS-Teletekst vanavond op basis van bronnen uit Den Haag


Tijdens de speciaal belegde persconferentie van dinsdagavond zal er bekend gemaakt worden dat er voor personen boven de 18 jaar er door amateurs niet meer in teamverband mag worden gesport. Voor hoelang deze maatregelen gaan gelden is nog niet duidelijk. Tijdens de eerste lockdown t.a.v. de coronacrisis in maart van dit jaar werden de diverse amateursporten ook al stilgelegd.

Voor wat betreft de profsporten zoals het profvoetbal zullen er geen verdere maatregelen zijn. Dat betekent dat die competities vooralsnog doorgaan, maar nog steeds zonder publiek.

Voor wat betreft de overige maatregelen die dinsdag bekend gemaakt zullen worden is het nog voornamelijk gissen. Vrijwel zeker is dat er voor de horeca nog meer beperkingen zullen komen, maar welke dat zijn is nog niet duidelijk. Het is ook nog onduidelijk wat er gaat gelden voor locaties als musea en grote winkels evenmin als het besluit over de scholen.

Buiten mogen groepen nog samenkomen met maximaal vier mensen en Den Haag overweegt om het ov alleen voor noodzakelijke reizen toe te staan.