ARNHEM - Wethouder Marco van der Wel mocht namens Odin Arnhem het 1.000e lid van de biologische winkel verwelkomen. Het nieuwe lid Tabea Nixdorff kreeg een bos biologische bloemen en een tas vol bio-boodschappen van de wethouder.

Oplossing wereldproblemen

"Als je lid wordt van Odin dan geeft dat niet alleen een goed gevoel, maar je werkt ook mee aan de oplossing van wereldproblemen." zegt Van der Wel, die zelf ook lid is. "Landbouw, natuur en klanten worden bij Odin met elkaar verbonden. Je weet dat de producten met zorg gemaakt worden en dat de boeren een goede beloning krijgen."

"Wij zijn lid geworden vanwege de smaak en kwaliteit van de producten" aldus Nixdorff. "En vanwege de solidariteitsgedachte van de coöperatie en de mogelijkheid om als lid laagdrempeliger en goedkoper biologisch te eten."

100% biologisch en liefst biodynamisch

De winkel aan de Spijkerlaan 43 (hoek Steenstraat/Spijkerlaan) verkoopt uitsluitend biologische en biodynamische producten. De winkel heeft een uitgebreid versassortiment, maar ook alle andere dagelijkse boodschappen zijn er te krijgen. Daarnaast vind je er producten van lokale leveranciers, zoals groenten van bio-boerderij De Horsterhof in Duiven, banket van de Arnhemse bakker Paul Koekie en meel van de Witte Watermolen in Sonsbeek.

Leden krijgen voordeel

"Je hoeft geen lid te zijn om hier boodschappen te doen," zegt bedrijfsleider Jaap Kroon. "Je betaalt dan de reguliere prijs. Leden kunnen tegen een maandelijkse bijdrage deelnemen aan het ledenvoordeelsysteem en krijgen ongeveer 15% korting. Lid worden loont altijd, want niet-opgemaakte maandbijdrage ontvang je terug als tegoed op je pasje!"

Coöperatie met idealen


Odin Arnhem is al bijna 10 jaar gevestigd in een bijzonder pand, namelijk de oude Citroën-garage van architect Willem Diehl. Recent kreeg de winkel een make-over waardoor hij nog frisser oogt en het assortiment vergroot kon worden. De winkel maakt deel uit van Coöperatie Odin. Deze biologische coöperatie heeft in totaal 38 winkels in heel Nederland, onder andere in Velp en Oosterbeek. Maar liefst 4.000 van de in totaal 18.000 leden van de nog steeds groeiende coöperatie komen uit Gelderland. Odin is een coöperatie met idealen, die gelooft dat je met elke euro die je uitgeeft aan boodschappen een keuze maakt en mede bepaalt hoe de wereld eruit ziet. Meer informatie op
Odin.nl

.