ARNHEM - Deze zomer kan er weer groots gefeest en gevierd worden. Of je nou op vakantie gaat of in eigen land blijft, Omroep Gelderland zorgt ervoor dat je niets hoeft te missen van de twee grootste Gelderse evenementen: de Zwarte Cross en de Vierdaagse.

14 t/m 17 juli: Zwarte Cross
Vanaf 14 juli vindt het grootste festival van Nederland plaats, de Zwarte Cross! Vijf dagen lang høken, zoepen, brekken en angoan. Presentatoren Frank Oosterwegel, Lisanne Halleriet en Bas te Velthuis (Regio8) nemen je mee naar het festivalterrein, zodat je niets hoeft te missen van dit Achterhoekse spektakel. Bekijk alle afleveringen online via Uitzending Gemist of vanaf 15 juli iedere dag vanaf 17.15 uur op TV Gelderland.

16 t/m 22 juli: Vierdaagsefeesten
In hetzelfde weekend als de Zwarte Cross barst ook in Nijmegen het feest los tijdens de Vierdaagsefeesten. Van 16 t/m 22 juli staat de stad in het teken van het grootste wandelevenement ter wereld, en dat wordt goed gevierd! Presentator Linda Geerdink duikt in de wereld van de feestgangers en ontdekt wat er zich achter de schermen afspeelt. Alle afleveringen zijn te zien via Uitzending Gemist en vanaf 18 juli iedere dag vanaf 17.45 uur op TV Gelderland.

18 t/m 22 juli: 4Daagse Journaal
In de derde week van juli is het weer tijd voor The Walk of the World: de 4Daagse! Ruim 40.000 deelnemers komen naar Nijmegen om vier dagen 30, 40 of 50 kilometer te wandelen, met het felbegeerde 4Daagsekruisje als doel. Dit jaar doet presentator Harm Edens weer verslag van alle hoogtepunten van het wandelevenement. Van 18 t/m 22 juli vanaf 17.15 uur te zien in het 4Daagse Journaal op TV Gelderland.

Alle afleveringen zijn terug te kijken via Uitzending Gemist en worden dagelijks ieder uur herhaald op TV Gelderland. Wil je tijdens de Vierdaagse snel op de hoogte zijn van het laatste nieuws vanaf de route? Download dan onze app!