ARNHEM - Hoe bieden de architectuur en de collectie van een museum inspiratie voor een meeslepende dansvoorstelling? Deze altijd weer intrigerende vraag vormt het fundament van een bijzondere samenwerking tussen Museum Arnhem en de dansopleiding ArtEZ Dance Artist dat dit jaar leidt tot 11 bijzondere duetten die in het Museum te zien zijn op 12 en 13 juni.

Elk jaar krijgen de tweedejaars studenten van ArtEZ de uitnodiging om een uniek duet te creëren, binnen de grenzen van Museum Arnhem of in zijn directe omgeving. Deze getalenteerde studenten laten zich leiden door de diverse kunstwerken binnen de museummuren, waarbij ze zowel reageren op, als interacteren met de ruimte om hen heen. Of het nu de doorkijkjes zijn in de moderne vleugel van het museum, het panoramische uitzicht over de Rijn, of zelfs de sfeer van Café Pierre; geen enkel aspect van museum Arnhem blijft onbenut.

De studenten worden begeleid door verschillende professionals op het gebied van choreografie, dramaturgie, theatraliteit, muzikaliteit en theatertechniek. Deze coaches zijn Reut Aviran, Jochem Naafs, Irma Nijenhuis, Silvia Borzelli en Bram Allard.

In totaal worden er 11 bijzondere duetten gepresenteerd, verdeeld over twee routes. Elke route biedt een unieke ervaring, waarin 5 of 6 duo's hun kunsten vertonen.

Data en Tijden:

- *Woensdag 12 juni:* Aanvang 13.00 uur / 15.00 uur

- *Donderdag 13 juni:* Aanvang 13.00 uur / 15.00 uur

Deelname is gratis, op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum. Voor meer informatie en entreetickets, bezoek de website www.museumarnhem.nl.

Dance Artist

ArtEZ Dance Artist is dé opleiding voor hedendaagse dans, waar studenten worden gevormd tot danskunstenaars met een solide basis in zowel fysieke als theatrale vaardigheden. Met een focus op creativiteit, innovatie en vakmanschap biedt ArtEZ Dance Artist een stimulerende omgeving voor jonge dansers om hun potentieel te ontwikkelen en te ontplooien. De samenwerking met Museum Arnhem biedt studenten de kans om hun eigen positie in het danslandschap te verkennen en te versterken.

Museum Arnhem

Museum Arnhem is een eigentijds museum voor moderne en hedendaagse kunst én vormgeving. Het museum biedt een divers programma van tentoonstellingen, evenementen en educatieve activiteiten, waarbij de relatie tussen kunst, cultuur en maatschappij centraal staat.

Museum Arnhem en ArtEZ Dance Artist nodigen het publiek van harte uit om de grenzen van kunst en dans te verkennen tijdens deze bijzondere voorstellingen.