ARNHEM - U kunt het monumentale Huis der Provincie, inclusief de Sabelspoort en de Statenzaal, aan de Markt in Arnhem op 11 september tussen 10.00 en 16.00 uur bezichtigen. Volg een rondleiding en proef de sfeer van het gebouw.


Ga met een kopje koffie in gesprek met de commissaris van de Koning John Berends. Bewonder de prachtige kunstcollectie van de provincie en laat u daarbij verrassen door de verhalen achter de kunstwerken! Voor minder valide mensen organiseren wij rondleidingen, waarbij wij ruim de tijd nemen en zorgen voor extra begeleiders.

Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar inclusie met als titel ‘Ook voor jou’. Het creëren van een gastvrije, diverse en toegankelijke ervaring waar iedereen aan kan deelnemen.

Provincie Gelderland werkt in het Huis der Provincie, dat in 2007 tot rijksmonument werd benoemd vanwege de bijzondere architectuur en de kunst. Het gebouw is voor een deel openbaar en daarmee voor iedereen toegankelijk.

Deelnemen

U kunt deelnemen aan een:

  • Algemene rondleiding door het Huis der Provincie: u bezoekt onder begeleiding van ervaren rondleiders onder andere de Noord- en Zuidgalerij, de Sabelspoort en de Statenzaal waar het provinciebestuur, Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten vergaderen.
  • Kunstrondleiding: Provincie Gelderland verzamelt werk van kunstenaars die een band met Gelderland hebben, en toont een breed overzicht van de Gelderse hedendaagse kunst van de afgelopen 40 jaar. In 2021 is een aantal kunstwerken met het thema inclusie toegevoegd aan de collectie.
  • Koffiemoment met de commissaris van de Koning John Berends: waarbij hij u vertelt over zijn werk en al uw vragen beantwoordt.
  • Rondleiding voor minder validen: daarbij nemen wij ruim de tijd om u het gebouw te laten zien en daarbij zorgen wij voor extra begeleiders.

COVID-19

Ook tijdens Open Monumentendag houden wij ons aan de regels van het RIVM. Daarom vragen wij u altijd 1,5 meter afstand te houden. Bezoekers wordt gevraagd bij binnenkomst hun naam- en contactgegevens in te vullen voor eventueel brononderzoek voor het geval er iemand – naar later blijkt - aanwezig was met corona.

De maximale groepsgrootte bij de rondleidingen is 7 personen. Vooraf aanmelden is niet mogelijk.