ARNHEM - Wij nodigen u uit voor de officiële start van het werk-leertraject van het Rijn IJssel, in samenwerking met zorginstellingen Siza en Driestroom. Op donderdag 20 juni 2024 van 14.00 - 16.00 uur bij Rijn IJssel aan de Kronenburgsingel 16 in Arnhem.

Sinds februari 2024 leren en werken mensen met een ondersteuningsvraag bij Rijn IJssel aan de Kronenburgsingel in Arnhem. Zij zijn gestart als assistent-medewerkers en krijgen op locatie begeleiding vanuit Siza en Driestroom. De assistent-medewerkers werken in hun eigen lokaal voor Rataplan en Speelstoet en daarnaast draaien ze regelmatig in lessen of ondersteunen bijvoorbeeld de conciërge met verschillende taken in de school. Tot nu toe is het project een succes en we hopen komend jaar nog meer assistent-medewerkers te verwelkomen.


Voor Rijn IJssel gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling, zegt manager Francien Griffioen. “Het is dé manier om onze studenten meer verbinding met de beroepspraktijk te laten opdoen. Het motiveren van studenten om stage te gaan lopen in de gehandicaptensector is soms een uitdaging; ‘onbekend maakt onbemind’. Maar ook kunnen wij studenten van onze zorg- en welzijnsopleidingen kennis laten maken met mensen met een beperking. Zij kunnen hier in hun toekomstige werkzaamheden zeker mee te maken krijgen en het is mooi dat zij nu alvast op een laagdrempelige manier met deze groep in contact komen.”

Het programma van deze middag is als volgt:
14:00 - 14:45 Inloop en kennismaking onder de muzikale begeleiding van Driestroomband Jukebox
14:45 - 15:00 Officiële opening door assistent-medewerkers
15:00 - 15:15 Toespraken directeuren/managers van Rijn IJssel, Siza en Driestroom
15:15 – 16.00 Afsluiting en optreden Driestroomband Jukebox