ARNHEM - In de septembermaand staat Omroep Gelderland in het teken van Operatie Market Garden. We zijn aanwezig bij verschillende (live) herdenkingen, er worden spraakmakende documentaires uitgezonden en we nemen je mee naar Bridge to Liberation.

16 september 20.30 uur | Bridge to Liberation
Op vrijdag 16 september kun je weer genieten van een indrukwekkende show tijdens Bridge to Liberation, vanaf de voet van de historische John Frostbrug in Arnhem. Met optredens van onder andere Jim Bakkum, Wulf, Laetitia Gerards en Ben Saunders, en persoonlijke verhalen belooft het een unieke experience te worden. Een aangrijpende avond, waarbij de impact van de Slag om Arnhem op burgers en militairen centraal staat.

16 – 18 september | Herdenkingen
In het derde weekend van september zijn er verschillende herdenkingen live te volgen.

- 16 sept | 17.15 uur – Herdenking Airborneplein Arnhem
- 17 sept | 10.45 uur – Luchtlandingen en herdenking Ginkelse Heide
- 18 sept | 10.45 uur – Herdenking Airborne begraafplaats Oosterbeek

Alle herdenkingen en Bridge to Liberation zijn live te zien op TV Gelderland en online via gld.nl en de app.

Documentaires
In september is er iedere dinsdag om 17.15 uur een indrukwekkende documentaire te zien in het kader van Market Garden.

13 sept | Terug naar huis
De documentaire vertelt het verhaal van Thea Bouhuijs (90). Zij is een van de vele kinderen die in 1945 na negen maanden evacuatie weer terugkeert in een compleet verwoest Arnhem.

20 & 27 sept | De Bleekneusjes gaan terug (deel 1 en 2)
Na de Tweede Wereldoorlog kwamen "bleekneusjes" Bob Bakkenes (89) en Theo van Binsbergen (88) in het Verenigd Koninkrijk op krachten na de zware laatste oorlogsjaren. Voor de documentaire reizen ze nog een maal af naar hun geliefde Penzance om herinneringen op te halen en afscheid te nemen.

Zondag 18 sept 12.30 uur | Het wonderlijke verhaal van soldaat Morgan
Een documentaire over schrijver Bas Steman die door research voor zijn roman op een bijzondere manier verwikkeld raakt met een soldaat uit de Tweede Wereldoorlog.

Wil je meer weten over de septemberprogrammering? Kijk dan op gld.nl/marketgarden. Heb je een aflevering gemist? Online (terug)kijken kan via Uitzending Gemist.