ARNHEM - Van grijs beton, naar groene oases. Zeven versteende straten strijden om de titel: De Groenste Straat van Gelderland. In Westervoort, Didam, Deest, Ammerzoden, Ewijk, Dodewaard en Arnhem gaan bewoners aan de slag om hun omgeving groener te maken. De competitie voor de Groenste Straat is vanaf 1 mei wekelijks te volgen via Omroep Gelderland.

Of er nu maar één steen uit een tuin wordt gehaald of een tuin volledig groen wordt, alle beetjes helpen. Niet alleen voor vlinders en insecten, maar ook voor de mensen zelf. Groen zorgt voor verkoeling en laat het water beter weglopen. Bovendien is bewezen dat mensen met groen om hen heen gelukkiger zijn.

Met de competitie De Groenste Straat van Gelderland wil Omroep Gelderland samen met Yuverta, de grootste groenopleiding van Europa, mensen stimuleren om de tuin te vergroenen. Iedere aanpassing telt, dus wellicht wordt door deze competitie de hele straat of uiteindelijk het hele dorp of stad gemotiveerd om de tuin onder handen te nemen.

Onder leiding van presentator Rob Kleijs en een deskundig team van Yuverta gaan tuinen van grind naar groen. In de eerste aflevering is de Mosterdhof in Westervoort aan de beurt. In deze jaren 70 wijk heeft het team een dag de tijd om vier tuinen aan te pakken. Hoeveel stenen willen de bewoners opgeven? En wat is uiteindelijk het resultaat?

De Groenste Straat van Gelderland is vanaf 1 mei iedere zondag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (iedere uur herhaald). Online (terug)kijken kan via Uitzending Gemist.