ARNHEM - Vanaf maandag 2 mei gaat Biem Buijs aan de slag als nieuwe radiopresentator van Lunchpauze. Daarmee neemt hij de plek over van Irene ten Voorde. Irene schuift door naar de middag; zij is vanaf 28 maart te horen in de middagshow Thuis in Gelderland.

Biem Buijs is de nieuwe stem op Radio Gelderland, maar de radiostudio is zeker geen onbekend terrein voor hem. Meer dan 10 jaar is Biem nieuwslezer op 3FM geweest en daarnaast heeft hij ook jarenlang het Radio 1 Journaal in het weekend gepresenteerd.

Radio is volgens Biem het allermooiste medium vanwege de intimiteit en de verbondenheid met de luisteraar. Biem kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan bij Omroep Gelderland: "Ik heb ontzettend veel zin om elke dag een programma te maken op Radio Gelderland, en om de luisteraar te spreken, en te laten meegenieten van mooiste muziek en de beste verhalen uit deze prachtige provincie."

Verschuiving Irene ten Voorde

Toen Irene 30 jaar geleden haar carrière begon bij Omroep Gelderland was ze al te horen op Radio Gelderland. Daarna maakte ze de overstap naar TV, maar haar liefde voor radio bleef. Twee jaar geleden besloot ze haar hart te volgen en sindsdien is Irene dagelijks te horen op Radio Gelderland.

Vanaf maandag 28 maart stapt ze over naar de middagshow Thuis in Gelderland: "De middagshow is te horen op het moment dat de luisteraar de activiteiten van de dag afrondt, naar huis gaat, een potje op het vuur zet of aanschuift aan tafel. Een mooi moment om bijgepraat te worden over de hoogtepunten van de dag. En dat ga ik met heel veel plezier doen!"

Iedere werkdag is Lunchpauze van 12.00 tot 14.00 uur te horen op Radio Gelderland en Thuis in Gelderland van 16.00 tot 19.00 uur. Check het beste signaal via de Kanaalwijzer of luister online via Live Radio.