GELDERLAND - Vanaf deze week is radiopresentatrice Cindy de Koning iedere vrijdag te horen in haar eigen show De Koning te Rijk op Radio Gelderland.

Een echt feel-good programma waarin Cindy de verbinding opzoekt met de luisteraar. Iedere vrijdag van 16.00 tot 19.00 uur te horen op Radio Gelderland.

De Koning te Rijk geeft veel ruimte aan bijzondere mensen. Zo reikt Cindy wekelijks een lintje uit aan iemand die voor een ander klaarstaat. Ook is royalty deskundige Rick Evers aanwezig. Hij praat de luisteraars bij over zijn verhalen met leden van ons koninklijk huis en andere royalty's waarmee hij geregeld oog in oog staat. Verder wordt er Radio Bingo gespeeld oftewel bingo met een twist, want Cindy speelt het net even anders. Dat en nog veel meer vrolijke verrassingen kleurt voortaan de vrijdagmiddag van Radio Gelderland.

Cindy


Als klein meisje luisterde Cindy altijd naar de muziek die uit de oranje keukenradio schalde. Fascinerend vond ze dat, geluid uit zo'n doosje. Toen Cindy negen jaar oud was speelde zij samen met haar broer "radiootje maken" op zolder. Dat ging jaren zo door, alleen de studio werd professioneler en het publiek groter. En ook kwam er op een gegeven moment een nieuwe dimensie bij, namelijk televisie.

Cindy is dan ook geen onbekende op radio en tv. Ze maakte en presenteerde jarenlang succesvolle programma's voor Omroep Brabant. Ook was ze te zien in het NOS Regio Journaal. Ze staat graag dicht bij de luisteraar en kijker. Zo wandelde ze meerdere keren met haar eigen radio wandelteam van 40 luisteraars de Nijmeegse Vierdaagse. En deed mee aan de Alpe d'HuZes waar ze haar luisteraars volgde maar ook zelf geld inzamelde voor het goede doel.

Sinds 2020 maakt ze deel uit van het team van Omroep Gelderland waar ze het Gelders Nieuws op tv presenteert en inmiddels een vertrouwd geluid is als bulletinlezer en invalpresentator op Radio Gelderland. Met het presenteren van dit nieuwe eigen radio programma is Cindy niet alleen weer terug bij haar grote liefde 'radio' maar ze beschouwt het ook als 'een kroon op haar werk' voor Omroep Gelderland.

De Koning te Rijk is vanaf 1 maart iedere vrijdag van 16.00 tot 19.00 uur te horen op Radio Gelderland.