ARNHEM - Met twee vrijwel uitverkochte events kunnen fans en sensatiezoekers op 3 & 4 december 2022 eindelijk weer genieten in het GelreDome van brullende motoren, ongelofelijke stunts en races van de meer dan 5000 kilo wegende Monster Jam trucks.

Wereldberoemde Monster Jam trucks, waaronder de legendarische Grave Digger ®, 12-voudig Monster Jam wereldkampioen Max-D™, El Toro Loco ® en Megalodon ® verleggen alle grenzen in Freestyle-, Skills- en Racing-competities op het speciaal aangelegde off-the-road parcours in het GelreDome. De halsbrekende toeren, technische tricks en waanzinnige sprongen van de FMX freestyle motorcrossers zorgen voor een extra adrenaline kick.

Voordat Monster jam GelreDome weer over kan nemen wordt er deze week flink wat werk verricht. In totaal doet het Monster Jam team van 10 man er ongeveer 20 uur over om het speciale parcours aan te leggen. Waar in het Gelredome normaal gesproken het voetbalveld ligt, wordt voor Monster Jam 4000 ton (135 vrachtladingen) aan speciaal samengestelde grond neergelegd.

De vrachtwagens hoeven niet ver te rijden want deze grond ligt al sinds de laatste editie van 2014 opgeslagen naast het parkeerterrein van het GelreDome. Op de glijbanen waar het voetbalveld over naar buiten glijdt, worden rubbermatten en stalen rijplaten gelegd. Als de grond eenmaal in het GelreDome ligt, gaat de Monster Jam track construction crew aan de slag om het spectaculaire parcours te maken met verschillende ramps, autowrakken en andere obstakels zodat de coureurs hun trucks tot het uiterste kunnen pushen met backflips, verticale stunts en races. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op MonsterJam.nl