ARNHEM - Namens alle 136 vestigingen heeft Kwalitaria een cheque ter waarde van 30.000 euro uitgereikt aan Stichting Kinderen van de Voedselbank. Het bedrag is mede tot stand gekomen door de gasten van de cafetariaformule: voor elk verkocht kindermenu gaat er een donatie naar de stichting, die zich inzet tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland.

Sinds 2021 steunt Kwalitaria de in Arnhem gevestigde Stichting Kinderen van de Voedselbank met een donatie die verbonden is aan het kindermenu. Hiervoor reikte de cafetariaformule al eerder een cheque uit. "We vinden het belangrijk om als formule iets te kunnen betekenen op maatschappelijk gebied", laat Maaike Huibers, brand manager bij Kwalitaria, weten. "Wij zien veel kinderen in onze vestigingen, maar weten ook dat voor één op de negen kinderen in Nederland zo'n bezoekje niet mogelijk is, omdat zij in armoede leven. Het is mooi om iets voor deze kinderen te kunnen doen."

Een fantastische verjaardag voor honderden kinderen

De uitreiking vond op woensdag 8 mei plaats bij Kwalitaria Presikhaaf in Arnhem. Bedrijfsleider Vincent Visser overhandigde de cheque ter waarde van 30.000 euro aan Jan Woldberg, bestuurslid van Stichting Kinderen van de Voedselbank, die zeer verheugd was met de donatie: "Echt fantastisch, hier kunnen wij heel veel mee doen en heel veel kinderen blij mee maken."

De stichting gebruikt het geld om kinderen, waarvan de ouders gebruik maken van de Voedselbank, twee keer per jaar een kledingpakket met nieuwe kleding toe te sturen en op hun verjaardag ontvangen ze een verjaardagspakket met cadeautjes en traktatiemateriaal. Jan: "Het is fijn dat er gedacht wordt aan kinderen die het wat moeilijker hebben. Wij waarderen het dan ook enorm dat Kwalitaria zich hiervoor inzet."

Maaike laat weten dat Kwalitaria dat ook de komende tijd blijft doen: "We gaan ook dit jaar door met de donatie gekoppeld aan ons kindermenu. De stichting verricht fantastisch werk, wij zijn blij om daar een steentje aan bij te kunnen dragen."