ARNHEM – In de nieuwe serie Boerend Hart van Omroep Gelderland gaan Esther Stegeman en Frank Oosterwegel de boer op. Op zoek naar de stand van agrarisch Gelderland: waar lopen onze boeren tegenaan? En hoe zien ze hun eigen toekomst? Vanaf 1 juni op TV Gelderland.

Hoe komt het dat veel boeren in de knel zitten en waarom protesteren ze eigenlijk? Kan het ook anders en wat is de rol van de consument? Boerend Hart is een eerlijk programma over de realiteit van nu, met de voeten in de klei. Met en over boeren.

Boze boeren

Al twee jaar lang zien we boeren protesteren tegen strenge stikstofregels, het fosfaatrechtenstelsel, en de alsmaar toenemende regeldruk. Ze voelen zich niet gehoord, gezien en gewaardeerd door de politiek, maar ook door de consument. Wat is er nu eigenlijk aan de hand? Frank en Esther halen de onderste steen boven.

Wat vindt de consument?

Iedere aflevering duikt Boerend Hart in een ander boerenproduct. Frank en Esther praten hierover niet alleen met de boeren, maar gaan ook de markt op. Wat vindt de consument ervan? Betalen we wel een eerlijke prijs voor melk? Biologisch of scharrelei, letten we daar eigenlijk op? Over ieder product worden ook de experts geraadpleegd, wat kunnen zij ons vertellen? Kijk vanaf 1 juni iedere woensdag naar Boerend Hart en kom erachter.

Boerend Hart is vanaf 1 juni iedere woensdag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (ieder uur herhaald). Aflevering Gemist? Terugkijken kan op Uitzending Gemist.