ARNHEM - De GGD corona test in Arnhem laten doen? Dan moet je goed weten wat je te wachten staat. Het is allemaal niet moeilijk, maar tegelijkertijd kun je niet altijd terecht en gelden er verschillende richtlijnen op de locatie zelf. Je mag bijvoorbeeld alleen een afspraak maken bij de testlocatie in de buurt als je klachten van het coronavirus ervaart. Maar waar moet je nog meer op gaan letten voordat je de afspraak inplant en hoe kun je je het beste voorbereiden? Onderstaande tekst legt het voor je uit.

Met klachten voor de GGD corona test in Arnhem
Wanneer je de afspraak in gaat plannen voor de GGD corona test in Arnhem wordt er naar klachten gevraagd. De meest voorkomende klachten staan allemaal op de website van de GGD vermeld. Het zijn klachten die in sommige gevallen ook op een gewone griep kunnen duiden. Dit maakt het niet eenvoudig om te achterhalen of je wel moet testen. Uiteindelijk zul je de keuze moeten maken of je in thuisisolatie gaat of dat je toch de afspraak maakt. In de meeste gevallen is de laatste optie de beste. Je weet dan immers waar je aan toe bent en kunt eventuele besmettingen in de omgeving gaan voorkomen.

De regels op de testlocaties
Daarna kun je gaan kijken naar de richtlijnen die gelden voor de GGD corona test in Arnhem. Zo moet je bijvoorbeeld alleen naar de testlocatie toe gaan. Je mag alleen iemand meenemen als je echt niet zelf kunt rijden. Daarbij moet je wel een mondkapje dragen. Dit hoeft niet als je alleen in de auto zit, maar met meerdere personen is het wel belangrijk. Je voorkomt hiermee besmettingen. Tevens kun je nog een goede hygiëne hebben door bijvoorbeeld desinfectiemiddel mee te nemen in de auto. Je kunt hiermee voorkomen dat je het virus nog verder gaat verspreiden.

Thuisblijven en eventuele quarantaine

Nadat je de GGD corona test in Arnhem af hebt laten nemen krijg je nog een briefje mee naar huis waar alles nog een keer in omschreven staat. Hier zie je bijvoorbeeld ook staan dat je tot minstens de uitslag thuis moet blijven. Bij een negatieve uitslag kun je weer naar buiten, maar dan moeten de klachten wel over zijn. Bij een positieve uitslag ga je in quarantaine. Ook zal een medewerker jou dan nog bellen voor het bron- en contactonderzoek. Lees meer over Arnhem en corona hier, zodat je nog beter aan de voorbereiding kunt gaan beginnen.