ARNHEM/DEVENTER - Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 9 september 2023 het Paleis van Justitie in Arnhem en het gerechtsgebouw in Zutphen geopend van 10 uur in de ochtend tot 4 uur in de middag. Vanaf half 11 is er ieder uur een rondleiding door de zittingszalen, hal, en speciale ruimtes. U krijgt hier informatie over het monument, de aanpassingen en in Arnhem de bijzonderheden van de renovatie. Ook is een rechtspraakmedewerker aanwezig om meer te vertellen over ons werk.


Openbaar

Onze openbare ruimtes zijn ook echt openbaar. We laten publiek toe bij zittingen en het gebouw is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden in architectuur en kunst. De drempel om naar binnen te lopen is voor velen groot. Daarom zijn we blij om u op zaterdag 9 september te kunnen laten zien hoe onze gebouwen er uitzien. Ook beantwoorden we graag uw vragen over de rechtspraak.

Rondleidingen

Op beide locaties starten de rondleidingen om half 11, half 12, half 1, half 2 en half 3. Aanmelden is niet nodig. Kom op tijd, zodat de rondleiders hun verhaal goed kunnen doen.

U kunt ook zonder de rondleiding de ruimtes bekijken. U krijgt bij de ingang een plattegrond, zodat u zelf de weg kunt vinden in het gebouw.
Meer informatie leest u op de site van het comité Open Monumentendag Arnhem en de site van het comité Open Monumentendag Zutphen.