ARNHEM - In GLD Helpt The Battle gaan vijf presentatoren én Gelderse dorpen onderling de competitie aan, waarbij iedereen zijn uiterste best doet om elkaar te helpen. Wie wint de 'Helpt Bokaal' en mag zich 'meest behulpzame presentator en dorp van Gelderland' noemen? Vanaf 12 april is GLD Helpt The Battle te zien op TV Gelderland.

Presentatoren Angelique Krüger, Esther Stegeman, Frank Oosterwegel, Lisanne Halleriet en Jochem van Gelder draaien nergens hun hand voor om. Samen met mede-Gelderlanders pakken ze alle klussen aan die hen aangeboden worden, om zoveel mogelijk punten te scoren. De presentatoren gaan, verspreid door de provincie, aan de slag in Ermelo, Groenlo, Loenen, Terwolde en Winterswijk. Van klussen bij de scouting tot het aanleggen van een belevingstuin, niets is te gek.

Gelderland Helpt
Het doel van Gelderland Helpt is om vraag en aanbod uit Gelderland samen te brengen, mensen te helpen en met elkaar te verbinden. Inmiddels bestaat Gelderland Helpt al meer dan 10 jaar en zijn er duizenden hulpvragen opgelost!

De winnaar van GLD Helpt The Battle wordt bekendgemaakt op dinsdag 17 mei. Tot die tijd is de wedstrijd iedere dinsdag om 17.20 uur te volgen op TV Gelderland. Aflevering terugkijken kan via Uitzending Gemist.