ARNHEM - Het grootste meerdaagse bedrijfssportevenement van Europa komt na 45 jaar weer terug in Nederland. De European Company Sport Games 2022 willen met het thema ‘The future is bright’ een lichtpunt zijn tijdens de coronapandemie. Het wordt een moment om naar uit te kijken en samen naar toe te werken. Gedeputeerde sport, Jan Markink, Jochem Schellens, directeur Papendal, Marcel Hielkema, voorzitter VNO-NCW Midden en Jan van Dellen, wethouder van Arnhem trapten officieel de European Company Sport Games 2022 af door het licht van de campagne aan te steken.


Heel Gelderland doet mee

De ‘mini-Olympische Spelen’ voor de bedrijfssport worden van 22 tot en met 26 juni 2022 in Gelderland gehouden. Naar verwachting doen meer dan 5.000 sporters van bedrijven uit heel Europa mee aan de wedstrijden. Deze bestaan uit 23 sporten op verschillende niveaus. De deelnemers komen ook bij elkaar om plezier te maken en te netwerken.

De European Company Sport Games 2022 is een unieke editie, omdat de sporten in verschillende steden plaatsvinden, in tegenstelling tot 1 stad bij eerdere edities. Nationaal topsportcentrum Papendal is het centrum van het evenement. Daarnaast zijn er wedstrijden in Arnhem, Apeldoorn, Ede en in de regio Achterhoek. Deelnemers kunnen hierdoor kennismaken met heel Gelderland.

Boost voor vitaliteit in Coronatijd

“Juist in deze coronatijd zien we hoe belangrijk bewegen is voor onze gezondheid”, zegt Markink. “En hoe we sport en evenementen missen als het door omstandigheden niet kan. Ik kijk dan ook uit naar de European Company Sport Games. Om in 2022, als het allemaal weer kan en mag, bedrijfssporters vanuit heel Europa te laten zien dat Gelderland de sportprovincie van Nederland is. Provincie Gelderland doet mee. Ik daag ook andere bedrijven en hun medewerkers uit: schrijf u ook in en verdedig samen met ons de Nederlandse eer in dit grote bedrijfssportevenement.”

We doen mee met collega’s

De inschrijving voor de ECSG2022 is inmiddels geopend en loopt tot 31 januari 2022. Elke organisatie kan meedoen. Er is geen minimum groepsgrootte of minimum aantal sporten. Alle informatie is te vinden op de website van de European Company Sports Games