NEDERLAND - Het gaat sneeuwen vandaag! De sneeuwzone zal vanuit het zuidwesten rond het middaguur Zeeland bereiken en zal aan het eind van de middag het hele land bedekken. Er wordt lokaal twee tot vijf centimeter sneeuw verwacht. In de loop van de nacht lopen de temperaturen vanuit het westen echter op en begint de sneeuw te smelten.


Vandaag is het bewolkt en vanaf het middaguur begint het in Zeeland te sneeuwen. In de loop van de middag trekt het sneeuwgebied oostwaarts over het land en nog voor het eind van de middag sneeuwt het in het hele land. Aangezien de temperatuur rond het vriespunt ligt blijft de sneeuw vanmiddag nog wel even liggen en is er wellicht even een paar uurtjes tijd voor wat sneeuwpret.

Vanavond trekt de sneeuwzone naar het oosten en wordt het vanuit het westen langzaam droger. Hierdoor is er vanavond en vannacht plaatselijk kans op ijzel. Aangezien de temperatuur gaandeweg de nacht oploopt richting de vijf graden zal de meeste sneeuw zondagochtend alweer verdwenen zijn.

Het uitgebreide weerbericht voor de rest van de week volgt zondagochtend op onze online dagbladen.