ARNHEM – Leg het rode potlood maar klaar, want op 15 maart openen de stembussen voor de Provinciale Staten en Waterschappen 2023. In aanloop naar het stemmen besteedt Omroep Gelderland met GLD Stemt volop aandacht aan de verkiezingen in onze provincie. Wij helpen je bij je stem!


Kieskompas
In samenwerking met Kieskompas is voor de Provinciale Statenverkiezingen voor het eerst een volledig onafhankelijke stemhulp per provincie ontwikkeld, ook voor Gelderland. Dit Gelderse Kieskompas is te raadplegen via gldstemt.nl. Het kompas speelt in op de thema's die in onze provincie spelen en is opgesteld door onze eigen journalisten.

GLD Stemt

Op maandag 13 maart kruisen de lijsttrekkers vanaf 20.00 uur de degens tijdens het debat van GLD Stemt. Vervolgens volg je op woensdag 15 maart vanaf 21.00 uur de uitslagen live tijdens een speciale verkiezingsuitzending. Beide uitzendingen worden gepresenteerd door Annemieke Schakelaar en Erik van der Pol en zijn te live te volgen op TV Gelderland, gld.nl, de Omroep Gelderland app en op YouTube.

In aanloop hiernaartoe duiken onze journalisten op gldstemt.nl in onderwerpen die voor onze provincie belangrijk zijn: de wolf, stikstof, wonen, energie en openbaar vervoer.

TV Gelderland
De Ridders van Gelre nodigen wekelijks drie lijsttrekkers uit om een schets te maken van hoe Gelderland er volgens hen uit moet komen te zien. Iedere zaterdag om 17.15 uur te zien op TV Gelderland (ieder uur herhaald).

In een drietal speciale uitzendingen van onze wekelijkse talkshow De Week van Gelderland, gepresenteerd door Klaas Drupsteen, gaan verschillende partijen met elkaar in debat. Op 24 februari, 3 en 10 maart om 17.15 uur te zien op TV Gelderland (ieder uur herhaald).

Volg alles rondom de verkiezingen in Gelderland op gldstemt.nl.