ARNHEM - Autodelen, doe jij het al? Autodelen wordt steeds populairder en dat is nodig ook. Er staan namelijk miljoenen auto’s 23 uur per dag stil. Door slimmer om te gaan met mobiliteit kunnen we veel meer ruimte creëren op de weg, in de straten én in de portemonnee. Autodelen zorgt ervoor dat er minder auto’s geproduceerd worden, de files en de CO2-uitstoot afnemen en er meer groen dan grijs in het straatbeeld te zien is. Maar hoe werkt het precies?


De weg vooruit

In grote steden is autodelen al de normaalste zaak van de wereld. Maar ook in Arnhem en Nijmegen groeit het aanbod deelauto’s hard en doen steeds meer mensen mee met autodelen. Je kunt via verschillende autodeelplatformen, zoals bijvoorbeeld SnappCar, eenvoudig een auto huren in Nijmegen of auto huren in Arnhem. Deze auto huur je van één van je buurtbewoners, wat betekent dat er altijd een geschikte auto bij jou in de buurt staat! Maar dat is niet het enige voordeel. Deelauto’s zijn vaak goedkoper dan traditionele huurauto’s en er zijn zelfs auto’s beschikbaar die je opent en sluit met de app.

Groot aanbod

Je kunt alle soorten en maten vierwielers huren. Ga je een dagje toeren door Nederland op een zonnige dag? Huur dan de cabrio verderop in de straat. Of is het tijd voor de zomerschoonmaak en moet je flink wat oude spullen vervoeren? Dan kun je een busje huren in Nijmegen of Arnhem om de klus te klaren. Niks is te gek, je kunt zelfs online een trouwauto, oldtimer of camper huren. Dankzij het grote aanbod dat beschikbaar is bij jou in de buurt, zit er altijd een geschikt exemplaar tussen voor jouw rit. Je maakt in enkele stappen een profiel aan bij en je kunt direct op zoek naar een auto. Veel plezier!