ARNHEM - Op 30 november om 19.30 uur vindt bij Het Colofon aan de Bakkerstraat 56 in Arnhem de feestelijke lancering plaats van `Een anonieme tip`, de debuutthriller van Jos Meeuwsen. Een spannend verhaal over hoe de drugscriminaliteit infiltreert in dagelijkse levens van mensen. De Arnhemse wethouder Bob Roelofs vindt het een grote eer om het eerste exemplaar van het boek in ontvangst te nemen. Jij kunt daarbij zijn, aanmelden kan via bestel@hetcolofon.nl.


Jos Meeuwsen schreef eerder ‘Euthanasie of moord? Als je per se de laatste wens van je naaste wilt inwilligen’, het waargebeurde en schrijnende verhaal over haar schoonouders. ‘Een anonieme tip’ is haar fictiedebuut.

‘Een anonieme tip’ gaat over freelance journaliste Anna van Breda die op het spoor komt van mogelijke cocaïnehandel in het luxe appartementencomplex Dahliastaete in Arnhem. Ze kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en vraagt haar buurmeisje Tessa om hulp. Daarnaast benadert ze vriendin en tuinarchitect Lieselot van Kralingen. Al snel komt ze erachter dat haar vrienden een dubbele agenda hebben Wat gaat ze doen? Ze wil in elk geval Tessa uit de wind houden, maar waarom? En hoe redt ze zich uit de benarde situatie?

Van Doorn en Van de Water, de twee bevlogen uitgevers van Uitgeverij Doornwater, waren direct gecharmeerd van het manuscript: ‘Een anonieme tip’ is een goed geschreven, spannend verhaal dat de wereld van drugscriminaliteit genadeloos toont. Op ingenieuze wijze beschrijft de auteur hoe de hoofdpersoon door toeval in een crimineel circuit verzeild raakt en hier zeer onderkoeld mee omgaat. Zoals drugs en geld onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, zo is dat ook in deze thriller het geval.”

Wie is Jos Meeuwsen?

Jos Meeuwsen (1959) werkte vele jaren in de journalistiek voor kranten en magazines om vervolgens haar carrière voort te zetten als eindredacteur bij radio en TV Gelderland. Na deze lange carrière in de journalistiek stapte ze over naar communicatie bij Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. Schrijven is haar passie en loopt als een rode draad door haar leven.

Met de verschijning van haar spannende thrillerdebuut ‘Een anonieme tip’ zet ze haar 1e schreden op het gebied van fictie. Een verhaal dat de werkelijkheid overstijgt.

Boekinformatie

‘Een anonieme tip’ wordt als paperback uitgegeven door Uitgeverij Doornwater. Het ISBN luidt 978-90-832770-9-7 en het boek is binnenkort overal te bestellen, onder meer via: https://uitgeverijdoornwater.nl/thrillers/een-anonieme-tip