NEDERLAND - De temperaturen stijgen en dat geldt ook voor de interesse in campers en caravans. Dat wordt ook gemerkt bij Stam Caravans & Campers in Elburg, Gelderland. Zodra het voorjaar zich aankondigt krijgen mensen vakantiekriebels. Er worden reizen geboekt en vakanties gepland in binnen- of buitenland. Ook de weekendjes weg worden weer opgepakt. De camper of caravan speelt daarin steeds vaker een hoofdrol. De vrijheid van een eigen kampeermiddel creëert voor veel mensen namelijk het ultieme vakantiegevoel.


Vraag naar campers neemt toe in de zomermaanden


Steeds meer mensen willen een camper kopen of zijn op zoek naar een nieuwe of tweedehands caravan. Zodra het voorjaarszonnetje zich aandient, vertrekken de eerste campers en caravans weer uit de showrooms en de winterstalling. De interesse begint al in de maanden april en mei. We voelen kriebels en willen optimaal genieten van de zon en het warme weer. Daarom willen steeds meer mensen een camper kopen. Een caravan kopen is nog altijd in trek. Ook onder jonge koppels en gezinnen wordt de camper en caravan steeds populairder. Het is een ideale manier om vakantie te vieren in het binnen- en buitenland.

Grote toename in het aantal zoekopdrachten in Google

De toename van de interesse in campers en caravans is ook te zien in het aantal zoekopdrachten in Google. We zien dit op basis van het aantal zoekopdrachten voor ‘camper kopen’ in Google in het jaar 2023, zie onderstaande grafiek.

Eind februari 2023 was dit relatieve trendgetal nog 55. Eind mei 2023 zien we dat dit al is toegenomen naar 95. Dit is een stijging in de zoekinteresse van wel 72.7% in slechts 3 maanden. Op basis van de data uit Google Trends van de afgelopen jaren is de verwachting dat de zoekinteresse zal blijven toenemen en zal pieken in augustus. In de warme maanden wordt er dus het meeste naar campers en caravans gezocht, en ervaren de dealers zoals Stam Caravans & Campers ook de drukste maanden met het hoogste aantal klanten.

De vrijheid van een camper of caravan maakt gelukkig

Waarom het aantal zoekopdrachten naar campers en caravans in het voorjaar explosief stijgt, is eenvoudig te verklaren. Dat heeft in de eerste plaats met de flink oplopende temperaturen te maken. Zodra de zon schijnt, willen we het liefst zo vaak en zo veel mogelijk buiten zijn. Thuis, maar ook als we op vakantie gaan. Deze vrijheid maakt gelukkig.

Met een camper of caravan ervaar je deze vrijheid van heel dichtbij, maar ben je ook dichter bij de natuur. Het decor en het uitzicht kan namelijk elke dag anders zijn. Simpelweg omdat je kunt gaan en staan waar je wilt. Wakker worden in je caravan met uitzicht op de duinen, de mooiste camperplaatsen van Nederland ontdekken of op ontdekkingsreis naar het buitenland. Je hebt je vakantiehuis altijd bij je; in de vorm van een camper of een caravan.


De vrijheid die mensen ervaren in een camper of caravan uit zich ook op andere manieren. Omdat je jouw eigen accommodatie met je meeneemt, is reserveren vaak niet nodig. Zeker niet als je in het voorseizoen of naseizoen op vakantie gaat. De meeste camperplaatsen in Nederland of in het buitenland hebben geen reserveringssysteem. Je hoeft dus niet vooraf te reserveren of te boeken. Ook dat creëert bij mensen dat fijne ongedwongen

Ook comfortabel kamperen in het najaar

Hoewel steeds meer mensen een camper kopen of kiezen voor een mooie caravan om de zomervakantie mee door te brengen, zijn sommige caravans of campers ook geschikt om te gebruiken tijdens de herfst- of zelfs wintervakantie. Een caravan kopen betekent eigenlijk dat je het hele jaar rond op vakantie kunt. Sommige voertuigen zijn namelijk uitgerust met ringverwarming. Verder zijn ze van alle gemakken voorzien. Denk hierbij aan comfortabele bedden en sanitair. Wintersport is dus ook mogelijk met de camper of caravan.

Een gebruikte of een nieuwe camper of caravan kopen?

Beiden zijn razend populair. Jonge mensen kiezen vaak voor een camper occasion. Lichte en middelzware campers tot 3500 kilo zijn populair omdat iedereen met een rijbewijs B ze mag rijden. Daarnaast zijn ze compleet uitgerust, compact van formaat en betaalbaarder dan extra grote of zwaardere campers. Campers en caravans worden niet alleen gebruikt als vakantiehuisje op wielen, maar dienen ook steeds vaker als eigen slaapplek op weekendjes weg en tijdens stedentrips. Een nieuwe camper of caravan kopen is populairder bij een doelgroep met een hoger budget. Evenals extra grote en luxe campers en caravans. Deze zijn ook steeds vaker op maat gemaakt en afgestemd op de wens van de klant.

Zon, zee, strand? Ervaar de vrijheid in jouw camper of caravan

Stam Caravans & Campers in Elburg, Gelderland heeft altijd een groot aanbod tweedehands campers en caravan staan in vrijwel elke prijsklasse. Ook vind je in de showroom altijd een aantal betaalbare nieuwe caravans. De showroom in Elburg, Gelderland is maar liefst 3300 m2 groot en is altijd goed gevuld met tientallen campers en caravans. Zeker nu het weer zomer begint te worden is er een groot aanbod om uit te kiezen. In deze showroom vind je alleen top merken van goede kwaliteit. De in- en verkopers zijn namelijk echte kenners en zelf grote camper en caravan liefhebbers.

Over onderhoud hoef je je geen zorgen te maken. Elke camper en caravan wordt namelijk geleverd met service en garantie. Stam Caravans & Campers beschikt over een eigen werkplaats voor onderhoud, apk-keuringen en schadereparaties. Ook is Stam Caravans & Campers BV aangesloten bij BOVAG.

Wil je een kampeervoertuig inruilen, of op een later moment je camper verkopen? Daarvoor kan je ook terecht bij Stam Caravans & Campers. Door het invullen van een online inkoopformulier ontvang je zo snel mogelijk een goed bod. Kampeerspullen, een voortent of een luifel? Hiervoor neem je een kijkje in de kampeerwinkel in de showroom.

De temperaturen stijgen en de vraag naar campers en caravans wordt groter. Hoe breng jij deze zomervakantie door? Laat je inspireren en breng een bezoek aan de showroom! Bekijk de website voor het actuele aanbod campers en caravans.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door:

Stam Caravans & Campers BV
Noorderbreedte 24, 8081 PX Elburg - Gelderland
Website: stam-caravans.nl | Tel. +31 525 684 795