ARNHEM - Op 30 november jl, lanceerde auteur Jos Meeuwsen haar thrillerdebuut bij Het Colofon in Arnhem, waarbij wethouder Bob Roelofs het eerste exemplaar in ontvangst nam.


De enorme opkomst zorgde ervoor dat er in allerijl extra stoelen werden aangesleept zodat iedereen, comfortabel zittend getuige kon zijn van een blije auteur, trotse uitgevers en een enthousiaste wethouder.

Meeuwsen overhandigde zoals gezegd het eerste exemplaar van haar boek aan Bob Roelofs die daar zeer vereerd mee was en het boek zo snel mogelijk gaat lezen, temeer omdat het zich in ‘zijn’ stad afspeelt. Enige hilariteit ontstond toen Meeuwsen gevat antwoordde op de opmerking van de wethouder over de afname van de criminaliteit in de stad.

‘Een anonieme tip’ gaat over freelance journaliste Anna van Breda die op het spoor komt van mogelijke cocaïnehandel in het luxe appartementencomplex Dahliastaete in Arnhem. Ze kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en vraagt haar buurmeisje Tessa om hulp. Daarnaast benadert ze vriendin en tuinarchitect Lieselot van Kralingen. Al snel komt ze erachter dat haar vrienden een dubbele agenda hebben Wat gaat ze doen? Ze wil in elk geval Tessa uit de wind houden, maar waarom? En hoe redt ze zich uit de benarde situatie?

Van Doorn en Van de Water, de twee bevlogen uitgevers van Uitgeverij Doornwater, zijn bijzonder trots op ‘hun’ auteur: “Een anonieme tip’ is een goed geschreven, spannend verhaal dat de wereld van drugscriminaliteit genadeloos toont. Op ingenieuze wijze beschrijft de auteur hoe de hoofdpersoon door toeval in een crimineel circuit verzeild raakt en hier zeer onderkoeld mee omgaat. Zoals drugs en geld onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, zo is dat ook in deze thriller het geval.”

Wie is Jos Meeuwsen?

Jos Meeuwsen (1959) werkte vele jaren in de journalistiek voor kranten en magazines om vervolgens haar carrière voort te zetten als eindredacteur bij radio en TV Gelderland. Na deze lange carrière in de journalistiek stapte ze over naar communicatie bij Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. Schrijven is haar passie en loopt als een rode draad door haar leven.

Met de verschijning van haar spannende thrillerdebuut ‘Een anonieme tip’ zet ze haar eerste schreden op het gebied van fictie. Een verhaal dat de werkelijkheid overstijgt.

Boekinformatie

‘Een anonieme tip’ wordt als paperback uitgegeven door Uitgeverij Doornwater. Het ISBN luidt 978-90-832770-9-7 en het boek is overal te bestellen, onder meer via: https://uitgeverijdoornwater.nl/thrillers/een-anonieme-tip