NIJMEGEN - Vitesse heeft de Gelderse derby tegen NEC gewonnen door twee treffers in de slotfase. De ploeg uit Arnhem, die pas zijn tweede zege boekte, zegevierde met 1-3 in Nijmegen.

Beide ploegen kleunden er voor rust in en dat leverde vooral veel kansen voor de thuisploeg op. Het was echter de Vitesee dat door een rake kopbal van Van Ginkel na zes minuten op voorsprong kwam. Door een doeltreffend schot van Mattsson stond het halverwege 1-1, maar daarmee deden de Nijmegenaren, die via Dost en González mogelijkheden kregen op meer, zich eigenlijk tekort.

Het duel leek na rust dood te bloeden, met wel de nodige irritaties in het veld, tot Oroz met een kopbal en Manhoef uit de counter Vitesse alsnog de winst bezorgden.