ARNHEM - Vitesse is de derde voorronde van de Conference League bijzonder matig begonnen. In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen kwamen de Arnhemmers niet voorbij FC Dundalk, de nummer zeven van Ierland (2-2).

Matus Bero opende de score in de eerste helft op aangeven van Manhoef. Vitesse had op dat moment een duidelijk veldoverwicht en het viel de ploeg van Thomas Letsch te verwijten dat de score niet hoger opliep.

Na de rust, Bazoer had inmiddels de paal geraakt, ging het halverwege mis. Tot twee maal aan toen liet de geel-zwarte defensie zich aftroeven door Patrick McEleney die beide keren keeper Schubert klopte. Loïs Openda wist in de slotfase nog een punt te redden met een knappe halve omhaal, maar ging vervolgens een minuut later de fout in met een natrappende beweging. De Belg zag rood en kan de return in Ierland over een week zodoende vergeten.