ARNHEM - Vitesse heeft in de Conference League zijn tweede groepswedstrijd verloren. In het Gelredome boog Stade Rennes een achterstand bij rust om in een 1-2 overwinning.

Van enige schroom bij Vitesse was geen sprake tegen Rennes, afgelopen seizoen de nummer zes in de Franse competitie. Openda en Dasa waren al dicht bij de openingstreffer en na die twee kansen wist Wittek met een zeer fraai afstandsschot via de onderkant van de lat et scoren.

Tien minuten na de rust werd het gelijk. Guirassy maakte er vanaf de strafschopstip 1-1 van na een charge van doelman Schubert op Tchaouna. Invaller Sulemana schoot halverwege de tweede helft op de paal, maar later vond hij wel het net na een misser van Dasa. De Fransen eindigden het duel wel met tien man omdat Badé rood zag na het neerhalen van Openda.