ARNHEM - Vitesse heeft in een paar dagen tijd een fikse pas op de plaats moeten maken in de strijd om de titel. Een paar dagen na de forse nederlaag bij VVV-Venlo (4-1) kwam de ploeg in het eigen Gelredome tegen RKC Waalwijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De formatie van Thomas Letsch leek nog niet hersteld van de nederlaag in Venlo, want in een zeer matige eerste helft lukte het niet om het geconcentreerd verdedigende RKC Waalwijk ook maar enigszins pijn te doen.

Ook na de rust had Vitesse de allergrootste moeite om door de Brabanste muur te breken, maar twintig minuten voor tijd lukte dat alsnog toen Riechedly Bazoer keeper lamprou met een mooie lob verschalkte. De vreugde was echter van korte duur want vier minuten later zorgde Richard van der Venne voor een minstens net zo mooie goal door van afstand keeper Pasveer kansloos te laten. In het laatste kwartier kwam er geen verandering meer in de stand.