ROTTERDAM - Sparta heeft op Het Kasteel met het kleinst mogelijke verschil van Vitesse gewonnen. Arno Verscheuren zorgde voor de enige goal van de wedstrijd: 1-0.

Sparta kwam al in de zesde minuut op voorsprong door het droge schot van Verschueren. Het was de opmaat voor een eenzijdige eerste helft met een dominerende thuisclub, die ondanks kansen van Verschueren,Clement en Lauritsen de marge niet vergrootte. Daardoor kon het weinig overtuigende Vitesse hopen op betere tijden na rust.

De Arnhemmers probeerden die ommekeer te realiseren ,maar kwamen ook na rust tot geen enkele poging op het doel van Olij. Sparta bleef ondertussen kansen missen, raakte twee keer de lat (Clement,Bakari) en zag goals van Anello en Kitalenko afgekeurd worden.