ARNHEM - RKC Waalwijk is na vijf wedstrijden eindelijk van de nul af. De Waalwijkers wonnen in Arnhem het traditionele Airborne-duel van een zeer pover Vitesse met 0-2.

De bezoekers hadden voor deze wedstrijd nog geen velddoelpunt gemaakt, maar al na vijf minuten was Bakkali er dicht bij. Vitesse-doelman Room redde bekwaam en dat deed hij in het vervolg nog enkele keren, alvorens Oukili kort voor rust wel binnenschoot.

Vitesse stelde er ook in de tweede helft weinig tegenover. Dat werd nog lastiger toen Manhoef na een ongelukkige overtreding rood kreeg. RKC bleef aanvallen:een goal van Niemeijer werd afgekeurd en Stevanovic raakte de paal. In de extra tijd werd het toch 0-2 via voormaligVitesse-speler Margaret.