ENSCHEDE - FC Twente heeft thuis een eenvoudige overwinning weten te boeken op Vitesse. De ploeg van de bij de Arnhemmers debuterende trainer Philip Cocu werd met 3-0 verslagen.

Bij FC Twente, dat een groot veldoverwicht had voor rust, kwamen de meeste kansen voort uit standaardsituaties. Zo kreeg Cerný de bal bij een vrije trap voor de voeten en belandde zijn uithaal op de paal. Met een mooie steekpass stond hij ook aan de basis van de openingstreffer van Brenet.

Ook na rust spatte het spelplezier bij FC Twente er vanaf. Aan de hand van Cerný en Zerrouki stapelde het dan ook kans op kans. Misidjan benutte er één en nadat Tyton, die de zieke Unnerstal verving, Frederiksen van de aansluiting had afgehouden, vuurde Vlam van dichtbij raak voor de 3-0 eindstand.