EMMEN - Kimberley (30) woont samen met haar man en zoontje in Emmen. Zij heeft een zeldzame aandoening, genaamd: progressieve nekwervelaandoening (CCI). Dit is een aandoening waarbij er een continue instabiliteit van de nek-wervelkolom is, die de schedel en de nek met elkaar verbindt. Deze instabiliteit kan leiden tot vervorming van de hersenstam, het bovenste gedeelte van de ruggengraat en de kleine hersenen. Dit veroorzaakt neurologisch veel schade en uiteindelijk zal de schedel of de ruggengraat zakken. Hierdoor komt de hersenstam in verdrukking, wat dramatische gevolgen heeft.


Kimberley vecht om een tweede kans in dit leven te krijgen, voornamelijk voor haar zoontje en haar man van wie ze zielsveel houdt. Alleen een peperdure operatie in Barcelona kan haar het leven redden. De zorgverzekeraar vergoedt niets van de kosten. Er is in totaal € 100.000,-- nodig. Zelf kunnen ze helemaal niets van dat bedrag opbrengen. Daarom is er een inzamelingsactie opgestart. Tot op heden is er € 14.767,00-- beschikbaar.

Helaas gaat de gezondheid van Kimberley nu snel achteruit. Ze heeft flinke clusterhoofdpijn en veel migraine- aanvallen. Ze heeft veel last van haar nek, wat de clusterhoofdpijn en migraine ook weer versterkt.

Ze heeft momenteel palliatieve zorg, wat inhoudt dat ze zoveel mogelijk in slaap gehouden wordt om het lichaam rust te geven. Haar verzorgers hopen dat ze baat heeft bij deze palliatieve zorg en dat haar lichaam hier goed op reageert. Ze zal al haar kracht en energie straks nodig hebben, wanneer ze (hopelijk in oktober) af zal reizen naar Barcelona voor haar levensreddende operatie.

Ten slotte een allesomvattende vraag die onherroepelijk opdoemt: als Kimberley er straks niet meer is, kunnen we onszelf dan nog zonder enige schaamte in de spiegel aankijken, wetende dat we er niet aan hebben bijgedragen om die levensreddende operatie voor haar mogelijk te maken?

Meer informatie over Kimberley en de actie kunt u vinden op de website: www.helpkimberley.nl.

Doneer alstublieft: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html

Zelf overboeken: NL16INGB0007156877 TNV Stichting Help Kimberley.