ARNHEM - Op maandag 24 juli heeft de gemeente Arnhem in De Laar een woning gesloten waar een grote handelshoeveelheid drugs is gevonden. De sluiting is gebaseerd op overtreding van de Opiumwet.

In de woning in de Aalburgstraat zijn bij de controle bijna 200 XTC pillen aangetroffen. Naast deze handelsvoorraad aan harddrugs zijn 2 vuurwapens gevonden, waarvan 1 niet van echt te onderscheiden is. Beide wapens zijn strafbaar onder de Wet Wapens en Munitie. De woning gaat 2 maanden dicht. De handel in verdovende middelen gaat vaak gepaard met vuurwapengeweld.

Burgemeester Ahmed Marcouch: "De aanwezigheid van vuurwapens is daarom een verzwarende omstandigheid, die maakt dat wij tot sluiting overgaan. Drugshandel, wapens en toeloop van gebruikers met alle overlast erbij, maakt dat bewoners en buren zich onveilig voelen in hun eigen huis en straat. Dus dat moet stoppen."
Drugsrelateerde overlast is voor deze woonbuurt in Arnhem-Oost een thema. Gebouwd in de jaren 70 en 80 voor jonge gezinnen, wonen hier intussen veel opgroeiende kinderen en jonge volwassenen. De komende tijd controleren politie en handhavers of de woning inderdaad gesloten blijft.

Melden helpt

In 2022 zijn 20 woningen gesloten. Marcouch: "Wij vinden als gemeente de politie en het Openbaar Ministerie (OM) aan onze zijde, waarvoor hulde. En ook de woningcorporatie en zorgspecialisten doen mee. Dus blijf bellen en schrijven, want melders en handhavers kunnen niet zonder elkaar."
De meldingen zijn nagetrokken, de panden bezocht, de observaties verzameld en de burgemeester liet de aanzeggingsbrieven aan huis bezorgen. Reageert de eigenaar met een zienswijze, dan wordt die eerst behandeld.

Melden kan bij de politie via telefoonnummer 0900 – 8844 en bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Kijk voor meer informatie op de website www.meldmisdaadanoniem.nl.