ARNHEM - Donderdagochtend is een woning aan het Gelderseplein in Malburgen-Oost gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet. Er is een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Ook heeft de politie voorwerpen gevonden die wijzen op drugs dealen. Dit jaar zijn er nu 17 drugspanden gesloten.


Dealen vanuit de woning

Vanwege de aanwezigheid van verschillende soorten drugs, vals geld en voorwerpen die gebruikt worden voor drugshandel gaat het vermoedelijk om een woning van waaruit werd gedeald. Er werd daarnaast ook een steekwapen gevonden. Drugs dealen vanuit een woonwijk brengt gevaarlijke situaties met zich mee. Zo zijn er vaak wapens aanwezig. Ook zorgt de aanloop van ongewenste bezoekers in de wijk voor een onveilig gevoel bij omwonenden.

Leefbaarheid en veiligheid

De wijk Malburgen hoort bij de Arnhem-Oost aanpak. Binnen de Arnhem-Oost aanpak wordt gewerkt aan onderwijs, armoede, gezondheid, werk, wonen en veiligheid in vijf wijken in Arnhem-Oost. Het doel van de Arnhem-Oostaanpak is om deze wijken op te tillen en een nieuwe generatie Arnhemse kinderen groot te brengen in een omgeving vol kansen in plaats van criminaliteit.

Locoburgemeester Mark Lauriks: “Veiligheid is een voorwaarde voor leefbare wijken. Maar leefbaarheid is ook een belangrijke basis voor de veiligheid. Want in wijken waar gezinnen iedere dag een strijd moet leveren om de touwtjes aan elkaar te knopen en goede voorbeelden voor kinderen moeilijker te vinden zijn, is de stap naar criminaliteit sneller gemaakt. Daarom blijven we werken aan leefbaarheid, bestaanszekerheid en daarmee ook veiligheid. Aan een stad waar alle Arnhemmers en hun kinderen de kansen krijgen om te werken en te leren. Júist in wijken als Malburgen, waar de uitdagingen groot zijn maar de overwinningen des te mooier.”