ARNHEM - Het echtpaar Wil en Elise Boom kreeg zondagavond uit handen van locoburgemeester Mark Lauriks een Koninklijke Onderscheiding. Zij werden beiden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun belangrijke bijdrage aan dansonderwijs voor jongens.


Boys Action

20 jaar geleden begonnen Wil en Elise Boom samen met danslessen speciaal voor jongens. In plaats van de jongens zich aan te laten passen aan de dans, pasten zijn de dans aan de jongens aan. In een wereld waarin weinig ruimte was voor mannen groeide Boys Action uit tot een groot succes. Vele dansscholen uit de regio sloten aan en samen met ArtEZ werd er een programma voor jongens op de vooropleiding gemaakt.

Met Boys Action maakten Wil en Elise Boom ruimte voor mannen in de danswereld. Vandaag de dag dansen er wereldwijd nog steeds mannelijke dansers die ooit hun eerste danspassen maakten bij Boys Action. Mark Lauriks: “Wil en Elise Boom zijn niet alleen een voorbeeld voor de danswereld, zij zijn een voorbeeld voor ons allemaal. Want met Boys Action gaven ze vele jongens niet alleen een plek binnen de dans, ze gaven ze een thuis. Ze lieten deze jongens de schoonheid en het verheffende van dans ervaren. Ze maakten een plek waar je kon zijn wie je wilde zijn. Zoals het iedere Arnhemmer gegund is om zonder voorbehoud hun beste ik te worden.”


Verrassing

Onlangs droegen de heer en mevrouw Boom hun dansschool en Boys Action over aan hun dochter Mischa Boom. Het echtpaar werd tijdens de jubileumvoorstelling van Boys Action in het Stadstheater door locoburgemeester Mark Lauriks verrast met de Koninklijke Onderscheiding.