ARNHEM - Juist in de stad liggen kansen voor natuur. Door de stad natuurvriendelijker te maken, kunnen we dieren en planten een handje helpen.


In Arnhem gebeurt al best veel om natuur te stimuleren, bijvoorbeeld door beperkter te maaien zodat planten en struiken de gelegenheid krijgen om te groeien. En door bij het planten van struiken en bloemen in de openbare ruimte rekening te houden met soorten die aantrekkelijk zijn voor bijen.

Ook zijn er in Arnhem veel groene organisaties en bewonersinitiatieven die zich inzetten voor meer natuur in de stad. Wilt u de natuur in uw buurt ook een handje helpen? Dat kan nu heel makkelijk met de aanschaf van een Arnhems biodiversiteitspakket.

Inhoud pakket
Het biodiversiteitspakket bestaat uit een vogelnestkast met daarin een zakje biologisch bloemzaad, een handige vogelzoekkaart en praktische tips om je tuin of buurt te vergroenen. Met de nestkast helpt u vogels als mezen en mussen aan geschikte nestgelegenheid. Deze vogelsoorten zijn ook nog eens heel goede natuurlijke bestrijders van de eikenprocessierups. Bijen en andere insecten hebben moeite om aan voldoende voedsel te komen. Van de bloemen van deze biologische zaadjes kunnen ze heerlijk smullen.

Het biodiversiteitspakket is voor €10 te koop bij de boerderijwinkels van Natuurcentrum Arnhem op Stadsboerderij Presikhaaf en Stadsboerderij de Korenmaat. De boerderijwinkels zijn momenteel op afspraak te bezoeken.

Initiatiefnemers
Het biodiversiteitspakket is een initiatief van Gemeente Arnhem, Netwerk Groen Arnhem en Natuurcentrum Arnhem. De vogelhuisjes zijn gemaakt van Arnhems resthout in de sociale werkplaatsen van SIZA, Stichting RecaP en Elver Het Pleijwerk. De zakjes bloemzaad komen van Zaai een zaadje van De Stadskeuken. Zo brengen we samen de groene stad tot leven.

Doet u ook mee? Kijk voor meer informatie op www.natuurcentrumarnhem.nl.