ARNHEM - Op donderdag 16 september heeft burgemeester Ahmed Marcouch een woning aan de Van Goghstraat in Arnhem gesloten. De woning in de wijk de Hoogkamp was volledig in gebruik voor de teelt van hennep en werd niet bewoond.

300 planten
Er waren 3 kweekruimten aanwezig, waarin ruim 300 planten werden gevonden. Als gevolg van waterlekkage en gesleutel in de meterkast was een gevaarlijk situatie ontstaan die de omwonenden ernstig in gevaar bracht. Vanwege overtreding van de Opiumwet is de woning op last van de burgemeester gesloten.

Burgemeester Ahmed Marcouch: 'Deze kwekerijen zijn een groot gevaar voor de openbare orde en veiligheid in onze stad: wateroverlast, brandgevaar en de aanloop van ongure figuren, bovenal is het vaak een broeinest voor georganiseerde criminaliteit. Een verkeerd voorbeeld voor de Arnhemse kinderen en jongeren, die iedere kans op een eerlijk leven verdienen, zonder de valse verleidingen van drugscriminaliteit om de hoek. Verhuurders en pandeigenaren, ook aan u de oproep: wees alert en controleer uw panden. U kunt het verschil maken!'

Signalen hennepkwekerij
We stellen in Arnhem de norm met een offensief tegen criminaliteit, met extra toezicht, controle en interventies voor de verbetering van leefbaarheid en veiligheid. Hiermee werken we samen met verschillende partijen, maar ook de hulp van inwoners, verhuurders en pandeigenaren is nodig in onze strijd voor veilige wijken. U herkent een hennepkwekerij aan een vreemde geur, gesloten gordijnen of afgeplakte ramen, stroomstoringen of flikkerend licht, condens op de ramen, warmte in de muren van aangrenzende panden en bedrijvigheid op vreemde tijden.

Melden helpt
Heeft u een vermoeden van criminele activiteiten in uw wijk of uw verhuurde woning? Neem dan contact op met de politie via 0900 - 8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 - 7000 of meld het via www.meldmisdaadanoniem.nl.