ARNHEM - Een woning aan de Boulevard Heuvelink is vanmiddag voor drie maanden gesloten, hiertoe heeft burgemeester Ahmed Marcouch besloten. Er is meerdere malen door de politie geconstateerd dat er sprake is van een illegale seksinrichting. Het pand werd zonder vergunning bedrijfsmatig gebruikt als seksinrichting.


Burgemeester Ahmed Marcouch: 'Achter de deuren van illegale prostitutiepanden gaat vaak een wereld van ellende schuil. Niet zelden hangt er een zweem van criminaliteit met mensenhandel en uitbuiting van prostituees. Dit is onverdraagbaar. Onze missie is dan ook om deze verschrikkingen te stoppen. Voor de veiligheid en leefbaarheid in onze buurten en wijken, maar bovenal voor de slachtoffers voor wie deze ellende dagelijkse realiteit is.'

Optreden tegen mensenhandel en illegale prostitutiepanden

De gerichte aanpak van criminele praktijken als illegale seksinrichtingen, mensenhandel en uitbuiting van prostituees is een belangrijk onderdeel van een breed Arnhems offensief tegen criminaliteit. Begin dit jaar bleek namelijk dat Arnhem hoog in de lijst staat als het gaat om mensenhandel. Volgens de Dadermonitor Mensenhandel staat Arnhem in de top 10 van de gemeenten met de meeste registraties. Ook inwoners spelen een belangrijke rol in de bestrijding hiervan. Burgemeester Ahmed Marcouch doet daarom een dringende oproep aan alle Arnhemmers: 'Heeft u het vermoeden dat iets niet in orde is? Meld het! De hulp van oplettende en betrokken inwoners is onmisbaar in het tegengaan van seksuele uitbuiting en mensenhandel. En ook aan hen die deze panden bezoeken, bedenk: wie niet oplettend is, is ook niet vrij van schuld.'

Offensief voor een veilige wijk

In een half jaar tijd zijn er op last van de burgemeester inmiddels 8 panden gesloten. Het gaat hierbij met name om de sluiting van drugspanden. De sluitingen van deze panden zijn samen met extra toezicht, controles en interventies om de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren onderdeel van een Arnhems offensief voor veilige buurten en wijken. Verschillende partijen, zoals politie, handhavers en andere uitvoerende diensten, bundelen hierbij hun krachten. De acties richten zich tegen ondermijnende criminaliteit en overlastgevend gedrag.

Doe een melding

Heeft u enige vermoedens seksuele uitbuiting, mensenhandel of andere criminele activiteiten? Dan kunt u een melding doen bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.