ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch heeft woensdagmiddag 25 mei 3 panden in Arnhem gesloten vanwege overtredingen van de Opiumwet. Het gaat om een smartshop aan de Rijnstraat en een smartshop en woning aan de Bloemstraat. Bij de smartshops werden verschillende goederen aangetroffen die drugsproductie en drugshandel mogelijk maken en in samenhang strafbaar zijn. Bij de woning aan de Bloemstraat vond de politie een grote hoeveelheid drugs.

Productie en handel in drugs

De goederen die de politie aantrof in de smartshops worden gebruikt voor de productie en handel van drugs. De smartshop aan de Rijnstraat gaat voor 12 maanden op slot, in 2020 is deze ook al 6 maanden gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet. De smartshops aan de Bloemstraat wordt voor 3 maanden gesloten. In de smartshops werden enorme hoeveelheden materiaal aangetroffen die bedoeld zijn voor grootschalige drugshandel. Het gaat om verpakkingsmaterialen voor drugs, versnijdingsmiddelen, goederen met verborgen ruimtes voor smokkel en weegschalen. Daarmee vormen deze smartshops een schakel in de keten van de illegale drugshandel. Een activiteit die enorm veel gevaar en overlast oplevert voor de stad. Bij de woning in de Bloemstraat werd een grote hoeveelheid harddrugs gevonden. Er zijn aanwijzingen dat er vanuit de woning werd gehandeld in drugs.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Drugshandel vergift onze jongeren. Het ontwricht de leefbaarheid en veiligheid in onze omgeving. Waar jongeren in de doodlopende weg van gevaarlijke drugshandel en gestreste afhankelijkheid in getrokken worden. Ik wil juist een veilige omgeving en pedagogische wijken voor onze kinderen en jongeren. Onveilige darkstores voor drugsdistributie vormen een essentiële keten in de ontwrichtende drugsmisdaad. Daarom sluit ik deze panden.’

Schoon, heel en veilig

De afgelopen jaren zijn er veel panden gesloten als onderdeel van een Arnhems offensief tegen ondermijnende criminaliteit. Ook met deze sluitingen vallen weer belangrijke schakels binnen het drugsnetwerk weg, een winst voor zowel Arnhem als de omgeving van Arnhem. In het gebied rondom de Steenstraat, waar ook de Bloemstraat deel van uitmaakt, is daarnaast extra aandacht voor leefbaarheid veiligheid binnen de aanpak ‘Schoon, heel en veilig’. Naast sluitingen worden ook controles en integrale acties ingezet om de criminaliteit in dit gebeid terug te dringen.

Meld verdacht situaties

Burgemeester Ahmed Marcouch: ’Help ons om drugscriminaliteit aan te pakken en doe een melding bij verdacht gedrag. Onze stad is u dankbaar!’ Neem contact op met de politie via 0900 - 8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 - 7000 of meld het via de website van Meld Misdaad Anoniem.